Valencia CF21 octubre 2024

CRòNICA | Derrota del València CF davant la UD Las Palmas (2-3)

Derrota del València CF davant la UD Las Palmas (2-3) en la partit de la jornada 10 de LALIGA EA Sports disputat aquest dilluns al Camp de Mestalla. Pepelu va avançar als nostres des dels onze metres, però el conjunt rival aconseguiria donar-li la volta al marcador amb dos punts al caient del descans i poc abans de complir-se l'hora de partit i ampliant diferències en la recta final. El València CF, en inferioritat numèrica, va buscar reaccionar en el descompte amb el golde César Tárrega.

En els primers minuts el València CF va entrar al partit ben plantat sobre li terreny de joc, intens, agressiu i amb un esperit competitiu contagiós. Els nostres van eixir a buscar el triomf des del xiulet inicial, bolcant diverses accions per l'esquerra que van acabar en centres de perill buscant rematador i en el 11’ precisament un enviament des del costat propiciaria el punt que obriria el marcador.

César Tárrega cabotejava una pilota que buscava el segon pal i eixiria llepant el cep del pal en una jugada en la qual Mestalla es llepava i en la qual l'àrbitre xiularia penal per un agafada a Enzo Barrenechea en el minut 11 de joc. Pepelu, des dels onze metres, tornaria a demostrar la seua fiabilitat batent a Cillessen a mitjana altura i posaria per davant al València CF (1-0).

Els nostres continuaven insistint per a tractar de capitalitzar les bones sensacions, però dues accions de mèrit de Cillessen abans de la mitja hora evitaven la golejada en un tram en el qual el València CF clarament va ser superior i va tindre ocasions per a sentenciar el partit. El neerlandés va fer una bona demostració de reflexos, especialment en la parada a Thierry manant una pilota a córner una rematada potentíssima del portugués.

Amb el pas dels minuts les bones sensacions el conjunt rival va anar creixent-se i al València CF li va faltar una mica de continuïtat. En el 43’, al caient del descans, l'equip canari va tornar a posar les taules en el marcador aprofitant un rebutge en l'àrea que remataria Álex Muñoz (1-1). Després del pas per vestuaris, la UD Las Palmas va ajuntar línies i es va replegar per a tractar de protegir-se davant els intents per aconseguir el segon tant de valencianista.

Es complicaria el partit, que veuria en el 53’ com tornaria a marcar el conjunt visitant, aquesta vegada en una acció aïllada en la qual Campanya va habilitar a Fábio Silva i est, dins de l'àrea, posaria el 1-2 en el marcador. Després del punt, Baralla donaria entrada a diversos homes com André Almeida i Diego López per a buscar la reacció.

Més tard, arribaria el torn per al retorn de Gayà després de diversos mesos lesionat, però l'entrada del capità no seria suficient per a donar-li la volta a la trobada. En l'últim tram, Gil Manzano expulsaria a Pepelu de manera incomprensible davant la incredulitat dels nostres per la decisió arbitral després d'una acció provocada per un jugador rival.

L'àrbitre tornaria a ser protagonista en una altra acció molt protestada pels nostres després de no assenyalar unes mans de l'equip rival. L'equip, en inferioritat numèrica, va tractar de retallar distàncies i, després d'un error en l'eixida del rival, va tindre una ocasió clara per a empatar, però Cillessen i la defensa canària, que va traure la pilota sota pals, va impedir el 2-2. En el 83’, la UD Las Palmas anotaria el 1-3. El València *CF va intentar reaccionar i en el descompte va anotar César Tárrega el 2-3 i l'equip es va bolcar en atac però sense aconseguir almenys el punt de la igualada.

FICHA TÉCNICA:

2. VALÈNCIA CF: Mamardashvili, Thierry (Foulquier, 75’), César Tárrega, Cristhian Mosquera, Ro (Gayà, 66’), Pepelu, Enzo Barrenechea (André Almeida, 55’), Sergi C. Tenés (Diego López, 55’), Luis Rioja, Dani Gómez (Javi Guerra, 75’) I Hugo Duro.

3. UD LAS PALMAS: Cillessen, Viti (Benito, 74’), Álex Suárez, Scott McKenna, Álex Muñoz (Herzog, 74’), Campaña (J. Muñoz, 59’), Essugo, Kirian, A. Moleiro, Januzaj I Fábio Silva (M. Cardona, 66’).

GOLS: 1-0, Pepelu (p), 14’; 1-1 Álex Muñoz, 44’; 1-2 Fábio Silva, 53’; 1-3 A. Moleiro, 84’; 2-3, César Tárrega, 93'.

ÀRBITRE: Gil Manzano (C. Extremeño). Va amonestar a Fábio Silva, Luis Rioja, Campaña, Essugo, Viti, Ro, Enzo Barrenechea, M. Cardona, Kirian, M. Cardona, J. Muñoz i Álex Suárez. Va expulsar Pepelu en el 69’.

VAR: Pizarro Gómez (C. Madrileño).

Partit de la Jornada 10 de LALIGA EA Sports disputat al Camp de Mestalla.

Valencia CF 2 : 3 Las Palmas